Om oss

Karleby Konst & Hantverk

Varmt välkommen att besöka oss på Karleby Konst & Hantverk. Vi som driver galleri och butik, heter Maj-Liz och Iowan Hedendahl.

 

På Karleby Konst & Hantverk kan du förutom att se och köpa konst och konsthantverk även uppleva en gammal kultur- och jordbrukslandskap. I anslutning till galleri och butik finns ett lantbruksmuseum (fri entré) och ca 100 m bort hittar du fyra stenåldersgravsättningar, sk gånggrifter.

 

Vi kan även bjuda på en milsvid utsikt över Åslesänkan. Betagande vackert med vidsträckta fält och blånande berg.

 

Butik och galleriet finns i en ladugård från 30-talet. Arbetet med att iordningställa lokalerna pågår kontinuerligt. Vi strävar efter att behålla den råa och grovhuggna känslan som finns i byggnaden med de tjocka murade väggarna, djupa fönsternischerna och grova takbjälkarna. Det är vint, ojämnt och slitet, men med så mycket känsla och charm i sin enkelhet.

Vi som driver butik och galleri

Vi flyttade till vår lilla gård i Karleby våren 2004 med tanken att delvis börja ett nytt liv. Ett liv som gav stort utrymme för konst och hantverk och som också gav oss möjligheten att odla och hålla djur för husbehov.

 

Att starta galleri och hantverksbutik var en naturlig följd av vårt konstintresse och med min konstnärliga verksamhet inom textil och akvarell. Att det just blev Falköping som flyttlasset gick till beror bland annat av att jag delvis har mina rötter och familj här.

 

Vi driver idag en konsthantverkbutik där vi visar och säljer hantverk av hög kvalitet, långt bort från det massproducerade och likriktade. I galleriet visar vi nutidskonst av svenska konstnärer och vi deltar årligen i Konstrundan som arrangeras under påsk i Falköping samt i höstens Konstnatt. Två stora konstrundor som lockar många konstintresserade och bidrar till att många har hittat till Karleby Konst & Hantverk.

 

Småskalighet, ekologiskt hållbart och närhet är ledord i våra liv, liksom i vår verksamhet. Ett annat intresse som vi delar är historieintresset och därför är det så spännande att bo i Karleby, längs en av Sveriges äldsta vägar och med sina 13 stenåldersgravar. Under sommaren 2011 slår vi upp dörrarna för ett lantbruksmuseum där vi och Karleby Hembygdsförening har glädjen att visa redskap och maskiner från ett äldre och delvis bortglömt jordbruk. Varmt välkomna att hälsa på oss i Karleby.

Öppettider under 2016

Öppet: april - sept, söndagar, kl 13-17

 

Konstrundan: 25 - 28 mars, kl 12–17

 

Konstnatten: 30 sep, kl 18-23,

1 okt, kl 14-01, 2 okt, kl 11-14

 

Övrig tid: Boka via 0703-10 49 79

Vi öppnar gärna för spontanbesökare om vi är hemma.

 

Varmt välkommen!

Copyright © All Rights Reserved